TNCP 2016 este FIPB 7 5/5 (1)

For the last seven years, TNCP has been the “umbrella” that used to gather several poetry-related events which take place  in Bucharest every year in May: the National Poetry Book Fair (TNCP), the International Poetry Festival (FIPB) and the Poetry and Jazz Marathon. This year, though, TNCP was re-branded and the literary events that will take place these days (18-22 May 2016) will develop under the generic name of FIPB (Bucharest International Poetry Festival). More than 100 poets coming from 20 countries will participate in the festival, so, if you happen to be in Bucharest these days, be sure you won’t miss these events 🙂 You will find them all here: fipb.ro (unfortunately, the English version does not work for the moment, but let’s hope the problem will be solved soon).

TNCP 2016 FIPB 7

Anul acesta TNCP-ul a fost “rebrenduit” – sau mai bine zis scos (?!) din lista manifestărilor literare anuale organizate de Muzeul Literaturii (MNLR) în preajma Nopţii Albe a Muzeelor, ce cuprindeau: Târgul Naţional al Cărţii de Poezie (TNCP), Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB) şi Maratonul de Poezie şi Jazz. De şapte ani încoace, în lumea literară toate aceste evenimente sunt tradiţional reunite sub denumirea generică “TNCP”. Probabil că asta se va întâmpla în continuare ceva vreme de acum înainte: participanţii vor merge “la TNCP”, îşi vor invita prietenii “la TNCP”, vor citi poezie “la TNCP”, se vor întâlni “la TNCP”.

TNCP era marca ce reunea toate cele trei evenimente de mai sus, iar sloganul “Tu Nu Citeşti Poezie?” îmi pare una dintre cele mai reuşite găselniţe de marketing (şi mă bucur că a fost păstrat în afişul de pe Facebook şi în header-ul site-ului fipb.ro , aducând, discret, aminte de TNCP).

Evident, marca TNCP a fost o reuşită enormă, în condiţiile în care foarte greu se impun astfel de mărci culturale pe scena publică din România. De anul acesta, însă, TNCP nu mai există în fapt. Dar va continua să vieţuiască în spirit sub umbrela FIPB. În zadar veţi căuta pe Google “TNCP 2016“, aşadar, pentru că motorul de căutare nu va genera prea multe rezultate relevante; mi-a plăcut însă cum zmeubucuresti.com şi-a ilustrat un articol despre FIPB 7 de anul acesta  cu un afiş în jpeg denumit iniţial “AFIS targ poezie TNCP 2016_mare” – asigurând astfel un pic de SEO pentru împătimiţii TNCP (şi confirmând, evident, ceea ce ziceam mai sus: TNCP este un brand de care lumea literară se va “dezbăra” cu greu, chiar dacă oficial nu mai există).

titlu-afis-fipb-tncp-2016-zmeubucuresti.com

Aşadar: evenimentele organizate de Muzeul Naţional al Literaturii Române în preajma Nopţii Albe a Muzeelor se desfăşoară anul acesta (şi probabil şi de acum încolo?) sub denumirea generică Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti, aflat astăzi la  ediţia a VII a. Acesta va reuni peste 100 de participanţi din circa 20 de ţări şi se va desfăşura în 11 locuri din centrul Bucureştiului, în perioada 18-22 mai 2016.

Programul Festivalului este prezentat pe site-ul oficial al acestuia, dar şi pe site-ul MNLR. Dar, cum site-ul FIPB nu cuprinde o secţiune de ştiri/evenimente/, pentru a ţine publicul la curent în timp real cu ce se întâmplă la manifestări, cel mai probabil va trebui să apelaţi la pagina de Facebook  pentru a vă informa la zi despre evenimente.

Dacă participaţi la FIPB 7 şi aveţi poze, filme, articole sau orice fel de păreri legate de acesta, le puteţi posta în continuare (şi) în grupul TNCP / FIPB de pe Facebook , creat în urmă cu vreo 2 ani în scopul promovării manifestărilor literare din cadrul TNCP şi FIPB (şi nu numai 😉 ).

Pentru evenimentele anterioare desfăşurate sub denumirea generică de TNCP (care includ, evident, şi Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti şi Maratonul de Poezie şi Jazz), vă invit să vizitaţi arhiva site-ului oficial: tncp.ro  (din care vă recomand în special arhiva video 2012-2013, pe care o găsiţi aici), dar şi pagina de Facebook TNCP / FIPB.

Bucuraţi-vă, aşadar, de poezia care se va revărsa zilele astea peste Bucureşti şi nu uitaţi să daţi un semn despre cum a fost “la TNCP 2016” 😉 .

Dați o notă?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Lăsați un comentariu? Mulțumesc!