Cum mi-am căutat de muncă 5/5 (2)

 

De la lume adunate şi-napoi la lume date

M-am determinat azi să-mi caut un job: editor de text, manager assistant sau assistant manager – că-i totuna – sau poate promoteriţă sau chiar merchandiser sau baby sitter, chiar şi part-time, dacă altceva nu găsesc. Că de make-up artistă sau hair-stilistă n-am stofă, nici nu am calificare. Shame, că e rost de cash şi e foarte trendy. Aş încerca şi un job ca bartenderiţă, dar nu pot jongla în dreapta şi-n stânga cu sticlele şi cu shakeru‘. De fapt, cu specializarea mea, aş putea fi foarte bine şi ofiţer de credit sau chief accountant, dar nu-mi place să lucrez la bancă, în general nu-mi plac business-urile în domeniul financiar.

Mi-am redirectat, deci, atenţia, de la toate task-urile mele zilnice şi am început să surfez pe net.  Am găsit pe un site un job de area manager care mi se potrivea foarte bine, dar locaţia firmei era prea departe. Pe un alt site, specializat în joburi online, am vrut să aplic, dar am fost banată pentru că am uitat passwordu‘ de logare. Nu-i nimic, mare e grădina netului. Aşa că mi-am făcut un nou account, pe alt sit, şi am lăsat o aplicaţie pentru un job de web researcher. Dar nu m-am oprit aici, of course. Mai multe aplicaţii, mai multe şanse! Pe un alt sait, m-au lăsat să-mi aploadez direct CV-ul, cool, n-a mai trebuit să stau să completez toate câmpurile. Deci, la cover letter, am pus ca ataşament CV-ul şi gata. Am găsit şi un job ca office manager, dar nu ştiu ce s-a întâmplat cu browserul meu, nu mai voia să enableze java-urile. Poate trebuie să-l updatez sau să-l upgradez, că nici ActiveX-urile nu merg. Deci, n-am mai aplicat.  Totuşi, la următorul site s-au reenablat toate applet-urile, aşa că am dedus că site-ul anterior avea o eroare de script, poate fusese făcut de vreun moron fără pregătire. Uite, pe ăştia nu-i dă nimeni în judecată pentru malpraxis! Pentru orice eventualitate, mi-am şi printat CV-ul, nu se ştie la ce interview mi-l cere.

Ei, în cele din urmă m-am plictisit de surfat, m-am plictisit să tot dau searchuri pentru joburi, aşa că m-am dus pe un sait de entertainment şi am găsit pe mapa saitului nişte muzică de downloadat. Am şi cetuit un pic pe diverse topici cu diverşi useri pe care îi cunoşteam de mult, dar mi-am schimbat nick-ul, ca să-i induc în eroare, să mă distrez un pic pe seama lor. Mare mi-a fost mirarea când unul dintre ei m-a invitat la mare, cică are el o ofertă lest minit supercool. Aşa că i-am restrictat accesul în room-ul meu de chat, nu vreau complicaţii d-astea. …

Una peste alta, a fost o zi bună. De abia aştept răspunsurile la aplicaţiile mele!

Dați o notă?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Lăsați un comentariu? Mulțumesc!