Glosare și dicționare online

Unul dintre obiectivele site-ului Engleză-Română este acela de a pune la dispoziția utilizatorilor resurse lexicografice online interactive: glosare și dicționare online, care să permită contribuții din partea utilizatorilor.

Glosare şi dicţionare online publicate:

1. Dicționar online de abrevieri românești *

2. Scara a numerelor şi cuvintelor streine tâlcuitoare – în „Istoria Ieroglifică” a lui Dimitrie Cantemir

 

Glosare şi dicţionare online în curs de apariţie

  • Dicționar culinar român-englez
  • Glosar muzical englez-român
  • Dicționar de arhaisme românești

De asemenea, sper să găsesc răgaz pentru a aduna și pune la punct unele glosare pe care le-am alcătuit de-a lungul timpului, pentru a-mi ușura munca de traducere.  Probabil că primul dintre ele va fi un glosar englez-român de termeni juridici .

______________________________

* În permanentă actualizare

Glosar de abrevieri românești

Un proiect Engleză-Română (în desfășurare), menit să completeze gama resurselor lingvistice cu un segment util și încă insuficient dezvoltat în mediul online.
Glosarul de abrevieri românești este un instrument interactiv, care permite contribuții din partea utilizatorilor. Așadar, vă invit să contribuiți cu propriile abrevieri și definițiile acestora. De interes deosebit sunt acelea din vremea regimului comunist, despre care cu greu se mai pot găsi astăzi informații pe Internet, dar care pot fi utile atât pentru istoria limbii, cât și pentru uzul particular al vizitatorilor.

[namedirectory dir=”2″]