LogoPoliția

logopollitia-screenshot

LogoPoliția este un proiect ce a debutat pe Facebook, în 2012, în urma colaborării  cu site-ul corectura.ro. Dintre toate proiectele online pentru apărarea limbii române, proiectul lor Scrie corect mi s-a părut cel mai bun: profesionist, consecvent, perfecționist.

Deși ideea, conceptul și denumirea pentru LogoPoliția le aveam de mult ”la copt” (de pe vremurile când scriam preponderent pe agonia.ro), acest proiect a ajuns la maturitate în urma impulsului primit de la Evelin Ceciu – ”mastermind” la corectura.ro.

Cum unele pagini au ”tendința” să dispară de pe Facebook – mai ales dacă supără pe unul sau pe altul sau pe mai mulți deodată – am decis să mut proiectul LogoPoliția pe acest site. Am început să adun aici postările de pe Facebook, iar în viitor voi dezvolta proiectul pe site.

Sper să beneficiez și de aportul cititorilor la acest proiect (sunteți invitați să încărcați poze care au surprins greșeli de limbă – aici) și să am timp pentru a face din LogoPoliția nu doar o ”poliție a cuvântului”, ci și o ”poliție a Logosului”.