Festivalul de lectură pentru copii NARATIV 5/5 (2)

În cadrul programului cultural Eşti Bucureşti, finanţat de ARCUB, va avea loc festivalul de lectură pentru copii NARATIV, în perioada 21-27 septembrie, la Librăria Cărtureşti Verona.  Festivalul este organizat de Asociaţia Curtea Veche  şi Asociaţia Prodocens Media  şi va cuprinde “o serie de activităţi gratuite susţinute de pedagogi non-formali, artişti, specialişti în educaţia şi psihologia copilului“.

Festivalul este dedicat în principal copiilor între 8 şi 14 ani – prin ateliere interactive precum  Teatrul Cititorilor, Graphic Storytelling, Rime şi Ghicitori  sau prin spectacole de lectură  dar şi părinţilor şi profesorilor, prin conferinţe şi seminarii ce vor prezenta tehnici de încurajare a lecturii în rândul copiilor.

Participarea este gratuită, iar înscrierile se pot face pe site-ul narativ.ro, unde veţi găsi şi programul festivalului.

doneaza 2 euro pentru Cartile_copilarieiInteresant este faptul că Asociaţia Curtea Veche va “profita” de acest festival pentru dezvoltarea unui alt proiect al său, Cărţile copilăriei, un program naţional de lectură, destinat integrării copiilor din mediul rural. Astfel, în cadrul Festivalului NARATIV se vor strânge fonduri online, dar şi prin intermediul cutiilor de donaţii din Librăriile Cărtureşti. Banii strânşi pentru acest program vor ajuta la donarea de cărţi şi la crearea de cluburi de lectură în comunităţi din medii defavorizate. Amănunte despre Cărţile copilăriei veţi găsi pe site-ul Asociaţiei Curtea Veche   şi pe pagina de Facebook a acesteia.

De ce să mergeţi cu copiii dumneavoastră la Festivalul NARATIV?

narativ-festival lectura copii
Festivalul de lectură pentru copii NARATIV

Pentru că:

  • Aproape 50% dintre absolvenţii de studii liceale nu promovează examenul de bacalaureat si au dificultăți la evaluările naționale;
  • Țara noastră se află la coada clasamentului în Uniunea Europeană privind numărul de cărţi citite pe cap de locuitor; peste jumătate din cetăţeni (53.3%) au dificultăţi de înţelegere a ceea ce citesc, situându-se pe ultimul loc din Europa la acest capitol (cf. Comisiei Europene);
  • România este printre puţinele ţări din Uniunea Europeană care nu oferă elevilor programe de lectură adaptate nivelului lor de înţelegere;
  • Pregătirea pentru viață se bazează pe importanța lecturii și antrenamentul creierului pentru absorbirea de cunoștințe, oferind copiilor resurse pentru un viitor de succes.

(citiţi mai mult pe pagina Facebook Prodocens Media)

logo_Asociatia_Curtea_Veche_ carturesti logo
 logo arcub  logo prodocens media

Dați o notă?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Lăsați un comentariu? Mulțumesc!